בשנים האחרונות, הצעות נישואין הפכו לטקס של ממש הכולל בתוכו כמה שלבים.
אם בעבר, הצעת נישואין הייתה מסתכמת בעיקר בשליפת טבעת ובשאלה המוכרת "התנשאי לי"?, הרי שכיום, הצעות נישואין הינן הפקה מיוחדת ואפילו אירוע מושקע, אשר יש לתכננו מראש ולדאוג לכל הפרטים, אפילו הכי קטנים, אשר כלולים בו.
הצעות נישואין כיום, מהוות מסיבה שאליה מוזמנים חברים ומשפחה והבחור, בהצעת הנישואין, מראה את אהבתו כלפי בת זוגתו לאורחים שנוכחים בטקס.
התפתחותן של הצעות נישואין
ככל שהצעות נישואין הולכות ומתפתחות, יותר ויותר אנשים אנשים וקהילות שונות נחשפים לאלמנטים אשר כלולים בהצעות נישואין שונות.
ניכר, כי ישנן הצעות נישואין גדולות ומרהיבות, אשר מתקיימות בנוכחות מספר די גדול של אורחים וישנן הצעות נישואין צנועות יותר, אשר מתקיימות בנוכחות מספר מצומצם של אנשים שהגיעו לחגוג עם בני הזוג,וישנן הצעות רומנטיות רק אתם.
הדבר מביא לעליה משמעותית בהפקות של הצעות נישואין גם בקרב הקהילה הדתית והחרדית.
לכאורה, ניתן לחשוב כי אירועים מסוג זה רחוקים מעולמה של הקהילה החרדית, שידועה כרחוקה מהרשתות החברתיות ומהעולם הטכנולוגי, אולם, במחשבה נוספת, ניתן להבין כי דווקא הקהילה החרדית ידועה בהרגליה לשמוח ולשמח ובפרט, כשמדובר באירועים שקשורים לחתונות ולכל הנלווה אליהן.
הצעת נישואין חרדית – כיצד מתבצעת?
בשונה מהצעות נישואין במגזר החילוני, במגזר החרדי הגבר לא שואל לראשונה (במהלך הצעת הנישואין) את בת זוגתו האם מסכימה היא להינשא לו, אלא ידבר הוא עם אביה עוד בטרם מועד הצעת הנישואין הרשמית.
המטרה בכך היא לקבל את הסכמתו וברכתו של אביה לנישואין, עוד לפני שמתקיימת הצעת הנישואין.
במגזר החרדי נפוצה מאוד גם תופעת השידוכים, שבה, בני הזוג לא מכירים האחד את השנייה עד לרגע הצעת הנישואין ולכן, נהוג להזמין את משפחותיהם שינכחו בהצעת הנישואין, בכדי שהחתונה לא תהיה הפעם הראשונה שהמשפחות נפגשות ומכירות ביניהן.
גם למיקומים שבהם מתקיימות הצעות נישואין, במגזר החרדי, ישנה משמעות ולרוב, הצעות נישואין במגזר זה מתקיימות במקומות עם פן דתי, כגון: הכותל המערבי או בעוד מקומות קדושים.
עבור הקהילה החרדית, חגיגת הצעת נישואין במקומות אלה הינה בעלת משמעות רבה ולכן מושם דגש גם על מיקום הצעת הנישואין מלבד קיום המאורע עצמו.
לרוב, במהלך הצעת הנישואין נהוג להשמיע שירים שקשורים לדת.
תהליך השידוך במגזר החרדי
ככלל, נישואים במגזר החרדי מתחילים ע"י שידוך, שבו גורמים מסוימים (כגון: הורי החתן או הורה הכלה) מנהלים את יצירת הקשר בין בני הזוג ולמעשה אחראים הם לאינטראקציה הראשונית ביניהם.
בטרם פגישתם הראשונה של בני הזוג, הגורמים האחראים לשידוך מבררים פרטים חיוניים אודות כל אחד מבני הזוג וזאת בכדי לבדוק את הרקע ממנו מגיעים הם והם תתכן התאמה הולמת ביניהם.
לאחר ביצוע הבירור, בני הזוג נפגשים, לרוב במשך מספר פעמים ובאם מעוניינים הם בסגירת השידוך, מתקיים מעמד מצומצם בין בני המשפחה, אשר נקרא "וורט".